Shinkyokushinkai succesvol op NK Kyokushinkaikan Karate 2014 te Sommelsdijk


Shinkyokushinkai Nederland heeft haar visitekaartje afgegeven tijdens het Nederlandse Kampioenschap van de NKKO.
Afgelopen zaterdag 4 oktober 2014 werd het Nederlands Kampioenschap Kyokushin Karate gehouden. Het kampioenschap werd georganiseerd door de Nederlandse Kyokushin Karate Organisatie (NKKO).

Met een kleine 200 deelnemers van verschillende Nederlandse karatebonden was dit NK een goed bezet toernooi. Deelnemers konden zich alleen voor gevechten (kumite) inschrijven. Er waren geen poules voor stijlvormen (kata). Voor het eerst was een team van NSKO uitgenodigd. De tien teamleden van Musashi, Iryoku en Omegasport kwamen allen in eliminatiepoules uit. Daarbij gold voor alle partijen 'en chosen'. Er waren dus geen verlengingen. Hierdoor moest iedere partij overtuigend gewonnen worden om door te kunnen. Als extra beperking op toegestane technieken waren onder de 16 jaar knieŽn en elleboogstoten niet toegestaan. Zo zie je dat iedere bond toch net weer andere regels hanteert. Dit vergt wel enige flexibiliteit van de karateka, want je kunt altijd in de situatie komen dat de regels net anders zijn dan waar je op getraind hebt.

Het werd een succesvolle dag voor Shinkyokushinkai Nederland.
Bij de junioren behaalde Thom Bleker brons, Jesse Swart en Lauren van der Zee beide zilver. Milan Poiesz, Kaylee de Kreij, Chris Minnebreuker, Chesron Schot en Deron Ditiecher werden alle vier Nederlands Kampioen in hun poule.
Mitchell de Bont en Mercedes Spoor herhaalden dit bij de onder 21 jarigen (U21) en werden beide Nederlands Kampioen. Deron Ditiecher kreeg daarboven de Spiritprijs voor heren toegekend. De coaching was in handen van Erwin Krot, Richard Spoor, Lucien de Groot en Tristan Thiele.

De aanwezigheid van Gilbert Cleveringa zorgde dat er ook flink genetwerkt kon worden. Vooral de onderlinge sfeer en samenwerking was erg prettig.
Naast een hoop plezier hebben alle teamleden zonder onderscheid elkaar warmgedraaid en ingespard om zo gezamenlijk een optimaal resultaat te behalen. Al met al een dag om te herhalen.


NSKO deelnemers succesvol op NK Kyokushin Karate