10e NSKO Zomerkamp 2013


10 jaar Shinkyokushin karate, 10 jaar NSKO, 10x Zomerkamp!
Na eerdere edities op Papendal en Stay Okay in Gorssel streken we dit 2e lustrum op 5, 6 en 7 juli neer op Buitengoed de Panoven in Zevenaar, een voormalige steenfabriek, thans cultureel erfgoed annex museum en gelegen in een bosrijke omgeving.
Bijna 90 gemotiveerde karateka's die 'osu-end' door het weekend trokken met serieuse trainingen, leuke trainingen en op zijn tijd een klein beetje ontspanning.
Het goede weer zorgde ervoor dat er - lekker met de blote voetjes op het gras - buiten getraind kon worden maar dat het ook 's nachts rond het kampvuur nog goed vertoeven was.

Dat men voor een excellente gast instructeur niet heel ver over de landsgrenzen hoeft te kijken bewees de Belg Koen Spitaels Shihan.
Zijn gevariëerde lessen, op zijn tijd doorspekt met humor, bleken zeer stimulerend en waren van toegevoegde waarde.
Zaterdagavond leidde hij de unieke shihan ceremonie waar de kersverse shihans Lilian Mungra en Gilbert Cleveringa op Japanse wijze werden gehuldigd.

Traditioneel werden er dit kamp ook weer (dan-graaad) examens afgenomen. Aangesloten bij een nog steeds groeiende internationale karate organisatie worden de eisen (steeds!) strenger wat er dit jaar helaas toe leidde dat niet alle kandidaten het kamp met een zware band het kamp konden verlaten. Ondanks de teleurstelling werd al snel de intentie uitgesproken om komend jaar aan de aangedragen verbeterpunten te gaan werken; de juiste budo-instelling om uit teleurstellingen kracht en motivatie te halen en niet op te geven.
Met trots kunnen wél aan het zwarte banden register worden toegevoegd: Donald Widdowson, Maikel Estridge, Michael Kranendonk en Martin Veenstra.