Oldehove Cup 2013


14 september - Leeuwarden - Oldehove Cup

De inmiddels traditionele opening van het nieuwe karateseizoen is de Oldehove Cup. Het karatetoernooi met deelnemers uit Nederland en België vond voor het vierde achtereenvolgende jaar plaats in Sporthal Kalverdijkje in Leeuwarden. De organisatie was in handen van karatevereniging Iryoku uit Leeuwarden/Stiens, die tevens haar twintigjarig jubileum vierde.
Aan de Oldehove Cup deden 125 jeugdige en volwassen deelnemers mee, afkomstig van 17 scholen (dojo’s) uit Nederland en België. De karateka’s konden prijzen winnen op de onderdelen kata (loopvormen) en kumite (vrije gevecht).

Winnaar van de 4e cup was Leonie Bosscher uit Zwolle. Zij ontvang de bokaal, een ontwerp van de Leeuwarder kunstenaar Klaas Lageweg, omdat ze volgens de jury de kernwaarden van de sport (moed, wilskracht, respect) het beste uitdroeg. Arend Mud sprak als toernooidirecteur mooie woorden over Leonie Bosscher: ,,Leonie kwam uit in een poule met zeer ervaren vechters. Ze toonde als wittebander – en dus beginnend karateka – moed door de strijd aan te gaan met hoger gegradueerde tegenstanders. Ze luisterde goed naar de aanwijzingen van haar coach en gaf nooit op. Ze wist hierdoor in een zware poule twee partijen naar zich toe te trekken.”