Branko Bosnjak Memorial Cup 2013


12 Oktober werd de 18e Branko Bosnjak Memorial Cup ofwel de Open Kroatische Kampioenschappen gehouden.
Namens Nederlands aanwezig: Nederlands kampioen Mitchell de Bont als deelnemer en bondscoach Tristan Thiele.
Deelnemende landen zijn Litouwen, Zweden, Bulgarije, Zwitserland, Hongarije, Frankrijk, Oostenrijk en uiteraard KroatiŽ.
Op het vliegveld van Zagreb werden werden onze mannen opgehaald en onder politiebegeleiding naar het hotel gebracht. 's Avonds een ontvangstfeestje met eten en kado. Was meteen handig om te zien welke deelnemers er gekomen zijn. Kampioenschap lijkt veel weg te hebben van een U22 kampioenschap. Een mooi toernooi voor beginnende internationals. Een makkie gaat het niet worden, want veel van zijn tegenstanders zijn ook kampioen in hun land.
Mitchell is de eerste ronde vrijgeloot. In de 2e ronde staat hij tegenover een lange Kroaat. Met een salvo aan stoten en lowkicks kwam hij goed door. Binnen een minuut ging de Kroaat door zijn knieŽn, waardoor Mitchell met ippon de partij won.
In de halve finale stond Mitchell tegen de favoriet en latere kampioen uit zijn poule, de Pool Marek Odzeniak. Mitchell begon goed en kwam door met stoten en chudan mawashi. Echter na een onfortuinlijke trap vol op de knie van de Pool kon Mitchell moeilijk staan. Marek nam het gevecht meteen over en trof Mitchell met een loepzuivere leverstoot. Mitchell behaalde hiermee de 3e plaats.