Nieuws

Elke vier jaar wordt uitgemaakt wie de beste Full-Contact Karateka is van de wereld. Dit jaar op zaterdag 9 en zondag 10 november in Tokyo, Japan. Dan wordt daar het 12de wereldkampioenschap (WK) Shinkyokushin georganiseerd door de World Karate Organisation (WKO). Aan dit WK zullen bijna 100 landen meedoen, waaronder Nederland.

Om het WK te winnen moeten er binnen twee dagen zeven wedstrijden worden gewonnen. De kampioen zal dus niet alleen een harde vechter zijn, maar ook een slimme vechter. Vanuit de Nederlandse Shinkyokushin Organisatie (NSKO) doen er twee ervaren vechters mee aan dit prestigieuze toernooi, namelijk Mitchell de Bont en Vadim Karvink. Beiden halverwege de 20, ervaren vechters en gebrand om te presteren. Ze zijn intensief voorbereid door bondscoach Tristan Thiele en oud-kampioen en gerenommeerd internationaal wedstrijdvechter Tim Haverkamp.

Laatstgenoemde zal tijdens het WK de coaching op zich nemen. Direct na het WK wordt er ook een bijzonder trainingskamp georganiseerd door de WKO. Dit is een goedbezocht trainingskamp, waar meer dan 500 man aan deelnemen. De locatie: aan de voet van Mount Fuji. Vanuit de NSKO zal Patrick Stegenga hier opgaan voor de 4de dangraad, de zwarte band met vier gouden strepen. Bij de NSKO zijn hem maar vier mensen voorgegaan die zover zijn gekomen.

De NSKO wenst Mitchell de Bont, Vadim Karvink en Patrick Stegenga de komende tijd heel veel succes.